Litteratur

Mentalisering: Att leka med verkligheten (2008), som jag har skrivit tillsammans med Göran Rydén, är en utförlig introduktion till mentalisering och mentaliseringsbaserad terapi. Boken innehåller en mängd fallbeskrivningar och exempel ur vardagen som förklarar och förtydligar de teoretiska perspektiven. Den vänder sig kanske främst till studerande och yrkesverksamma inom hälso- och sjukvård.


Du kan beställa Mentalisering: Att leka med verkligheten här.

Mentaliseringsboken (2010) är den första boken i ämnet som riktar sig till en bred allmänhet. Den är uppbyggd kring vardagsberättelser som visar hur central mentaliseringsförmågan är i våra liv och rymmer en rad praktiska råd och enkla övningar som hjälper läsaren att mentalisera lite bättre kring sig själv, sina barn och sina medmänniskor.


Du kan beställa Mentaliseringsboken här.

Sju saker som alla psykoterapeter bör veta om självskadande är en artikel som främst vänder sig till professionella. Den publicerades i nättidskriften Mellanrummet (nr 26, 2012) och kan läsas på tidskriftens hemsida här, alternativt som pdf här.

Mentaliseringsappen, som jag har utvecklat tillsammans med psykologen Linda Hellquist och IT-konsulten Georgios Dimitriadis och hans företag HQApps, bygger på Mentaliseringsboken. Den innehåller korta faktatexter och övningar och ger också dagliga mentaliseringsråd. Appen, som fick betyget 9 av 10 möjliga när den testades i tidskriften Modern Psykologi (nr 1, 2012), finns för både iPhone och Android och på både svenska (och kallas då Mentalisering) och engelska (och kallas då Mentalizing).


Vi har nu slutat att uppdatera Mentaliseringsappen. Den finns därför inte längre att köpa.

www.perwallroth.se © All Rights Reserved